Tarih: 09.04.2023 12:18

Hasan Karal kimdir? Hasan Karal kaç yaşında nereli mesleği ne?

Facebook Twitter Linked-in

Hasan Karal, CHP İstanbul 1. Bölge adayı olarak gösteriliyor. Bir dönem AKP’den istifa ederek DEVA’ya geçmişti. 3 dönem AKP Rize milletvekili olarak görev yapmıştı. Şimdi, Millet ittifakında… Peki, Hasan Karal kimdir? Hasan Karal kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte Detaylar…

HASAN KARAL KİMDİR?

Hasan Karal, 3 Ocak 1973 yılında Rize'de doğumludur. Kahire El-Ezher Üniversitesi Din Bilimleri Fakültesinden mezundur. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Uluslararası Beyrut Üniversitesinde hukuk eğitimi almıştır. Yurt dışında kaldığı sürede Yurt Dışı Türk Öğrencileri Derneğini kurdu ve Başkanlığını yapan Karal, Rize İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (RİMDER) kurucusu ve uzun yıllar başkanlığını yapmıştır. Rize Millî Gençlik Vakfı ve Rize Ensar Vakfı Başkanı oldu. RİMDER bünyesinde kurulan Radyo Selam, Kanal 2000 Radyo-TV ile İnsanlığa Selam Dergisi'nin Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldı.

Çay sektöründe iki yıl fabrika müdürü olarak görev üstlendi. 1996 yılında Diyanet teşkilatında memuriyete başladı ve aynı zamanda Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde yabancı dil öğreticiliği görevinde bulundu. AKP’den 3 dönem Rize milletvekili olarak görev yaptı. 2020’de DEVA Partisi kurucu üyelerinden biri oldu. Çok iyi derecede Arapça bilen Karal, evli ve iki çocuğu vardır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —