Tarih: 07.02.2023 13:07

Deprem sonrası ABD Türkiye’yi işgal peşinde mi? Komplo teorileri yalan mı söylüyor?

Facebook Twitter Linked-in

Bu analiz haber metni, tamamı son günlerde yaşanmış, medyada yer almış olay ve demeçlerden müteşekkildir… Önce hatırlayalım:

Türkiye geçtiğimiz haftayı İstanbul için ardı ardına güvenlik uyarıları yayınlayan Batılı ülkelerin konsolosluk kapatma eylemleriyle tamamladı.

ABD Donanması'na ait ‘USS Nitze' adlı savaş gemisi 3 Şubat sabahı Dolmabahçe Sarayı açıklarına demirledi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, gemide ABD bayrağının arkasına asılmış bir Türk bayrağıyla fotoğraf çektirdi.

Ardından 5 Şubat gecesi yaşanan 3 şiddetindeki Kağıthane depremi…

Sonrasında “Yüzyılın felaketi” niteliğindeki 6 Şubat gecesi yaşanan 7,7'lik ve gündüzünde yaşanan 7,6'lık Kahramanmaraş depremleri...

Tüm bunlar ne anlatıyor?

Komplo teorilerinin hayatınızı yönetmesine izin vermeyin ama konuşulanları ve başkalarının gündeminde olanları da bir dinlemek lazım:

DEPREMLERİ HAARP İLE Mİ YAPTILAR?

‘H.A.A.R.P. Silahı ve Nicola Tesla' kitabının da yazarı olan araştırmacı-yazar Kürşad Berkkan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada diri fay hattı olmayan ve ölçek nedeniyle haritalama yapılmayan bölgelerde kısa fay hatları bulunabildiğine, bunların da bir ile 4.3 büyüklüğünde deprem oluşturabileceğine dikkat çekiyor. Yani Berkkan da bunun bir deprem olduğu düşüncesinde. ‘Ama bu HAARP teknolojisinin kullanılmadığı/ kullanılmayacağı anlamına gelmez' diyerek şöyle devam ediyor:

“ABD daha önce USS Providence denizaltısı ile MHD jeneratörü kullanarak faylara müdahale etti. MHD jeneratörü ile plazma halindeki gazlar, iletkenler vasıtasıyla elektromanyetik dalgaya çevrilir, bir silah gibi hedefe ulaşır ve tahribat oluşturur. Her araştıran için kolayca ulaşılabilecek onlarca resmi belge de mevcut. O nedenle ‘komplo teorisi' deyip geçmek yerine bu iddiaları, konsoloslukların kapatılması, eski CIA yetkilisi Henry Barkey'in ‘Seçimlerde Türkiye'ye askeri müdahale düşünülmeli' söylemi, Ege'de demirleyen ABD savaş gemisinin varlığı da düşünülerek daha geniş bir pencereden değerlendirmek gerekir. Dolayısı ile HAARP'i İstanbul büyük depremini tetikleyecek ve deyim yerindeyse Türkiye'yi kilitleyecek bir zamanda çalıştıracaklarını düşünüyorum. Ancak bunun Kâğıthane bölgesine yapılması da mantıklı olmaz. Bu nedenle de dün yaşanan depremin kısa fay hatlarındaki sıkışma sebebi ile olduğu kanaatindeyim.”

ABD TATBİKATLARDA DEPREM SONRASI TÜRKİYE'Yİ İŞGAL ETMİŞ!

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, 10 ilde büyük yıkım yaratan 7,7'lik depremin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. ABD'nin bir deprem sonrası Türkiye'yi işgal ettiği Millenium Challenge-2002 (Bin Yılın Meydan Okuması-2002) Tatbikatı'nı hatırlatan Amiral Yaycı, şunları söyledi:

“Ülkemiz ne yazık ki Alp-Himalaya deprem kuşağında yer almaktadır. Böylesi bir jeolojik olguyu ülkemizin güvenlik ve acil durum politikalarından bağımsız düşünmek ya da ülkemizin maruz kaldığı veya kalabileceği dillendirilmiş planlı senaryo ve tehditleri de göz ardı etmek mümkün değildir. Öyle ki benzer bir senaryo, 2002 yılında ABD tarafından 'Bin Yılın Meydan Okuması' ismiyle tatbikat maksatlı senaryolaştırılmıştır. Bu senaryo, 24 Temmuz 2002'de de 22 gün süren bir tatbikatta oynanmıştır. Senaryoya göre; 'Hedef ülke, bazı denizyollarını kontrol etmektedir. Bir ada ülkesiyle şiddetli sorunları vardır. Bu ülkede çok büyük bir deprem olur. Sivil hükümet depremle mücadele edemez ve kaos durumunda ordu duruma el koyar. Uluslararası yardım çağrısı yapılır. ABD yardımlarının kendi askerleri tarafından yapılmasını şart koyar. Böylece ülkeye girmekte olan ABD askerlerinin miktar ve faaliyetlerinden kuşkulanan hedef ülke ordusuyla ABD ordusu arasında savaş çıkar ve ülke 96 saat içinde işgal edilir.' Associated Press'in iddiasına göre ise tatbikat senaryosunda hedef ülkenin Türkiye olduğu bilgisi haberleştirilmişti.”

Amiral Yaycı, şunları kaydetti:

“6 Şubat 2022 tarihinde Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır gibi illerini kapsayan bu depremin yaratabileceği askeri ve sosyal riskleri iyi değerlendirmeli ve analiz etmeliyiz. Özellikle Gaziantep, Hatay, Kilis gibi illerimizde sığınmacı kampları bulunduğu gibi sığınmacı mahalleleri de bulunmaktadır. Bu durumun hem toplumsal psikolojik yapısı hem de güvenlik boyutları dikkatli değerlendirilmek durumundadır. Diğer yandan bölgede bir ABD üssü de bulunmaktadır. Böyle ortamların bu senaryoları uygulamak için Türkiye düşmanlarına fırsatlar sunabileceğini unutmamak lazımdır. Kurtlar puslu havayı sever. Türkiye'de arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde aksaklıklar var vs. deyip iç karışıklık çıkartmak isteyenler olabilir.”

YUNAN YARGITAY AVUKATI: 12 MİL İÇİN EN UYGUN ZAMAN

Deprem sonrası dikkat çeken bir çıkış da Ege'de 12 mil hayalini gerçekleştirmek isteyen Yunanistan'dan geldi. Selanikli Yunanlı Yargıtay Avukatı İoannis Gitsakis'in Türkiye'de meydana gelen deprem felaketi ile ilgili yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Selanikli Yunanlı Yargıtay Avukatı, İdare Hukuku Doktoru, Yatırım ve Turizm İşletme Danışmanı İoannis Gitsakis, Türkiye'de meydana gelen deprem felaketi ile ilgili twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yunan karasularını 12 deniz miline çıkarmak için en uygun zaman!” ifadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —