Tarih: 19.09.2022 22:06

WhatsApp’ta yedeklenmeyen mesajlar nasıl geri getirilir? (IOS)

Facebook Twitter Linked-in

Dünya üzerinde en çok tercih edilen anlık mesajlaşma ve haberleşme uygulaması olan WhatsApp kullanılırken bazen istemediğimiz bazı sonuçların ortaya çıkmasına yol açabiliriz. Herkesin maruz kalabileceği bu hataları geri almak için de WhatsApp’ı nasıl daha efektif bir şekilde kullanacağımızı bilmemiz gerekir. WhatsApp kullanıcılarının en sık karşı karşıya kaldığı sorunlardan biri olan mesajların silinmesi durumunda eski mesajlarınızın sonsuza kadar kaybolduğunuz düşünebilirsiniz ancak yedeklenmeyen mesajları geri getirmenin bazı yolları var.

WhatsApp’ta yedeklenmeyen mesajları geri getirmek

WhatsApp kullanıcılarının bazen yedeklemenin durdurulması ya da yedekleme işleminin gerçekleşmemesi sonucunda mesajları yedeklenmeyebiliyor. bu mesajlar yedeklenmediğinde se doğal olarak WhatsApp yerel depolama alanına yüklenmez. Yedeklenen mesajların geri getirilmesi için WhatsApp uygulamasının yerel depolaması dışında bu mesajlar IOS ve Android kullanıcı için farklı alanlarda da yedekleniyor. Ancak yedeklenmeye mesajlar bu depolama alanlarında yer almıyor ve çoğu kullanıcı mesajlarını kaybettiklerini düşünüyor. Özellikle IOS kullanıcılarının karşı karşıya kalmakta olduğu bu sorunun IOS sistemli kullanıcıları zor durumda bırakmaya devam eden sorunlar arasında.

IOS sistemlerde yedeklenmeyen WhatsApp mesajlarını geri getirmek

WhatsApp kullanımı IOS sistemli telefonlarda ve cihazlarda Android sistemlere göre daha kapsamlı bir korumaya sahip. Bu da bazı Android kolaylıklarının daha zor şekilde karşınıza çıkacak olması demek. Öncelikle üzülerek belirtmek gerekiyor ki, WhatsApp’ta otomatik yedekleme özelliği IOS için çalışmıyor Bu da demek oluyor ki IOS kullanıcıları WhatsApp mesajlarını ve belgelerini yedeklemek için bu işlemi manuel olarak gerçekleştirmeli. IOS kullanıcıları aynı sorunu WhatsApp güncellemesi konusunda da yaşamaktalar. Bu da demek oluyor ki IOS kullanıcıları telefonlarından WhatsApp uygulamasını silip tekrar yüklemeleri halinde en son ne zaman yedekleme yapmışlarsa, o tarihe kadar olan mesajları geri yüklenecektir. Bunun dışında kalan ve yedeklenmeyen mesajları geri getirmek ise mümkün olmuyor. IOS cihazlarda yer alan işlemci farkı nedeni ile ortaya çıkan bu sorun nedeni ile mağdur olmamak için manuel şekilde belirli aralıklarla telefonlarınızın WhatsApp kısmını yedeklemeyi unutmayın.

IOS sistemlerde WhatsApp mesajlarını geri getirmek

IOS işletim sisteminin Android ile en büyük ayrımlarından biri olan otomatik yedekleme özelliğinin bulunmaması nedeni ile IOS kullanıcıları WhatsApp mesajlarınızı kendiniz yedeklemelisiniz. Aksi takdirde mesajlarınızı sonsuza dek kaybedersiniz ve daha önce belirttiğimiz gibi IOS sistemlerde yedeklenmeyen mesajları geri almanın bilinen bir yolu yok. Bu nedenle IOS sohbet yedekleme ekranında sohbetlerinizi kendi seçtiğiniz aralıklarda yedeklemeniz gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra WhatsApp uygulamasını silmeniz ve gri yüklemeniz durumunda en son yaptığınız yedeklemeye kadar olan mesajlarınız geri gelecektir. IOS kullanıcıları için en doğru yol, WhatsApp uygulamasını silmeden önceki an yeni bir yedekleme yapmaktır. Bu sayede WhatsApp uygulamasını yüklediğiniz zaman yapılan son yedeklemeye tekrar onay verebilir ve mesajlarınızı kurtarabilirsiniz.

IOS WhatsApp mesajları manuel yedekleme

IOS kullanıcıları için yedekleme işleminin manuel olarak geçekleştirilmesi gerekiyor. bu işlemin gerçekleştirilmesi için de izlenmesi gereken bazı adımlar var. IOS kullanıcılarının WhatsApp mesaj ve belgelerini yedeklemek için izlemesi gereken ilk adım WhatsApp uygulamasını açmak. Buradan Ayarlar kısmına tıklayın. Daha sonra Sohbetler kısmından Sohbet yedekleme seçeneğini seçerek kolaylıkla mesajlarınızı yedekleyebilirsiniz.

IOS için otomatik yedekleme

IOS kullanıcıları için WhatsApp kendi kendine otomatik yedekleme özelliğine sahip değil. Bu özelliği Android telefonlarda kolaylıkla kullanabiliyorken, IOS kullanıcısı bireyler için ise hem bazı koşullar bulunuyor hem de bazı işlemlerin manuel olarak gerçekleştirilmesi gerekiyor. Telefonunda IOS 12 ve üzeri IOS güncellemesi olmayan IOS kullanıcıları için otomatik yedekleme özelliği bulunmuyor. Diğer IOS kullanıcıları için ise WhatsApp’ta otomatik yedekleme özelliği bazı şartlar ile geliyor. Öncelikle nu otomatik yedekleme özelliğini kendiniz WhatsApp kurarken açmalısınız Aynı zamanda iCloud Drive’ı da açmanız gerekiyor. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra ise otomatik yedekleme sıklığını seçerek otomatik yedekleme yapabilirsiniz. IOS kullanıcıları bu manuel işlem ile aynı zamanda video ve görseller gibi medya ögelerini de otomatik yedekleme içerisine dahil edip etmeyeceğini seçme imkanına sahip oluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —