Tarih: 29.05.2023 15:07

Xiaomi marka telefon sahipleri dikkat! O modeller artık güncelleme almayacak

Facebook Twitter Linked-in

Pek çok telefon markası yeni çıkardığı modeller ile birlikte güncelleme desteklerini hizmete sunmaktadır. Fakat bu hizmetler her yeni modele göre cihazlara uyumlu bir şekilde gittiği için eski cihazlara uygun olacak şekilde güncellemelerin yapılamacağı konusunda bilgilendirmeler de yapılmaktadır.

Son yılların en çok tercih edilen markalarından olan Xiaomi tarafından da yapılan son açıklamaya göre yeni modellerin yanı sıra eski bazı cihazlar için güncelleme desteğinin durdurulacağı öğrenildi. Xiaomi kullanıcıları tarafından ise bu modellerin neler olduğu konusunda merak edilenler artmaya başladı.

GÜNCELLEME ALMAYACAK MODELLER AÇIKLANDI! 

Özellikle de son yıllarda telefon almak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği marka haline gelen Xiaomi, yapılan her yeniliğin yanı aıra bazı modellerin de fişini çekti. Resmi olarak yaptığı son duyuruda artık bazı modellerinde güncelleme özelliğinin sona ereceği ifade edilmişti. Bu marka ve modellerin neler olduğu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ise tek tek açıklama geldi.

Xiaomi tarafından alınan karar sonucunda güncelleme alınmayacak olan modeller şu şekilde açıklandı;

iaomi Mi Note 10 Lite,

Redmi Note 9 Pro,

Redmi Note 9S,

Redmi Note 9S Pro ve

Redmi Note 9S Pro Max 

GÜNCELLEMENİN DURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

Yapılan açıklamaların ardından bu model telefona sahip olan kişiler tarafından ise güncellemenin durması durumunda onları nelerin beklediği de merak konusu oldu. Resmi duyuru sonucunda 5 model için artık güncellemenin gelmemesi işletim sistemi ve arayüz güncellemelerinin yapılamayacağına işaret ettiği öğrenildi. 

Bunun yanı sıra güvenlik açısından da güncellemeler ile korumanın sağlanamayacağı telefon kullanıcılarını oldukça endişelendirmeye başladı. Xiaomi kullanıcıları için yapılan önerilerde artık bu cihazlar yerine yeni modellere geçmelerinin daha güvenilir ve makul olacağı ifade edildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —