Tarih: 22.09.2023 10:30

POLİFARMA’DAN YENİ AR-GE MERKEZİ TEMEL ATMA TÖRENİ

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de 37 yıldır toplum sağlığına ve sağlık sektörüne katkı sağlayan, yüzde 100 yerli sermayeli Polifarma, birçok projeye ve üretime olanak sağlayacak olan 11.000 m² alana kurulu yeni Ar-Ge Merkezi Binası Temel Atma Töreni’ni Tekirdağ Valisi Sn. Recep Soytürk, Tekirdağ Ergene Kaymakamı Sn. Kadir Duman ve saygıdeğer il kurum müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirdi.

Polifarma Ar-Ge Merkezi Binası Temel Atma Töreni, Tekirdağ Valisi Sn. Recep Soytürk, Tekirdağ Ergene Kaymakamı Sn. Kadir Duman, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sn. Fahrettin Akçal ile Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Sn. Doç. Dr. Mustafa Doğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Polifarma’nın Tekirdağ – Ergene ilçesinde bulunan üretim tesisinde hayata geçireceği projede tasarım ve verimlilik açısından ülkemizin en fonksiyonel Ar-Ge merkezlerinden biri olacağı tesisin 2024 yılı ilk aylarında tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanmakta. Polifarma'nın dünyada ilk jenerik olacak şekilde geliştirme süreçlerine devam ettiği ve sona yaklaştığı yetim ilacı ve diğer biyoteknolojik ilaçlarının üretileceği yeni üretim bölümü, Ar-Ge laboratuvarları, teknik bölümler, yönetim ofisleri ve eğitim & seminer alanlarının yer alacağı tesiste 300 bilim insanı ile ilaç geliştirme kapasitesinin daha da artırılması amaçlanıyor.

Temel atma töreni açılış konuşmasında Polifarma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Vildan Kumrulu yeni yatırımlarıyla hedefledikleri projeleri şu sözlerle aktardı:

‘‘Ar-Ge ekibimizin, dünyada ilk jenerik olacak şekilde geliştirme süreçlerine devam ettiği ve sona yaklaştığı yetim ilacın ve biyoteknolojik ilaçların üretimi bu alanda yapılacaktır. Sanayi Bakanlığı nitelikli proje destekleme programı olan ‘Hamle Programı’ ile desteklenen bu ilacın üretimi için tasarlanan üretim alanı ülkemizde ilk ve tek olacaktır. Polifarma Akademi projemiz ile yeni mezun öğrencilerin mesleğe hazırlanmasının yanı sıra mevcut çalışanlarımızın teknik ve kariyer gelişimini sağlayacak eğitim programlarının düzenleneceği 2.200 m²’lik eğitim ve sempozyum alanı tasarlanmıştır.’’

Törende konuşan Vali Sn. Recep Soytürk ‘‘İstihdam sağlayacak bir tesisin açılışını yapmak heyecan vericidir ama o istihdam sağlayan tesis aynı zamanda bir AR-GE Merkezi ise bizi daha da heyecanlandırır. Türkiye’de üretilmeyen, ithalatı yapılan ürünlerin burada üretilecek olması bizi mutlu eder ve gurur duyarız. Yönetim Kurulu Başkanına, Başkan Yardımcısına ve buradaki tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.’’ dedi. Sözlerinin ardından Sn. Vildan Kumrulu, Tekirdağ Valisi Sn. Recep Soytürk ve Ergene Kaymakamı Sn. Kadir Duman’ın butona basmasıyla temel atma töreni gerçekleştirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —