Tarih: 15.02.2023 16:02

Nihat Hatipoğlu kimdir, aslen nerelidir? Nihat Hatipoğlu kaç yaşında? Nihat Hatipoğlu kişisel yaşamı

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 şiddetinde ki deprem büyük hasara neden olmuştu. Deprem sonrasında bu acı günlerde 8 televizyon kanalı birlik ve beraberlik için ortak yayın kararı aldı. Ortak yayın sunucularında Nihat Hatipoğlu hakkında vatandaşlar araştırmalara başladı.

NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Diyarbakır'da 11 Mayıs 1955 tarihinde dünyaya gelen Nihat Hatipoğlu, Siirt ve Malatya'da ilkokulu tamamladı. 1975'te Uşak İmam Hatip Lisesini ve Uşak Lisesini bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini tamamladı. Aynı fakültede, Hadis Ana Bilim dalında ''Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü'' adlı çalışmasıyla doktor unvanını aldı, 2000 yılında da doçent oldu. 2012 yılında ise profesör oldu. 1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim gördü. 11 Mart 2017 tarihi itibarıyla Yükseköğretim Kurulu üyeliğine getirildi. Şu anda ise Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde Kurucu Rektör olarak görev yapmaktadır. Nihat Hatipoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR KARİYERİ

Nihat Hatipoğlu, ulusal televizyon kanallarında dinî programları hazırlayıp sunmaya 5 yıl Kanal A'da program yaparak başladı. Ayrıca, Ankara'da yayın yapan iki yerel radyoda (Arifan Radyo, Hedef Radyo) 10 yıldan bu yana aralıksız olarak haftalık yayınlarına hâlen devam etmektedir. 2004 yılında Ramazan ayında Flash TV'de, 2005 Ramazan ayında Star TV'de sahur programını hazırlayıp sundu. 2005 yılında Star TV'de Dosta Doğru programını sundu. 2005-2010 yılları arasında, Ramazan ayı süresince Star TV'de iftarve sahur programlarını sundu. Programları Türkiye'de birçok radyoda yayınlanmaktadır.Hâlen Atv kanalında haftalık programları devam etmektedir. Kırk civarında yayınlanmış kaset, CD, VCD'si bulunmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında seri konferansları devam etmektedir. Yazı Makaleleri, Panel, Diyanet Dergisi, İslami Araştırmalar ve benzeri dergilerde yayımlandı.1 Eylül 2018 tarihinde memleketi Diyarbakır'ın Bismil ilçesine kaymakam ve belediye başkanının ricaları üzerine giden Nihat Hatipoğlu, burada yoğun bir ilgiyle karşılaştı.18 Ocak 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesine rektör olarak atandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —