Tarih: 23.09.2023 22:57

Doğru rulman nasıl seçilir?

Facebook Twitter Linked-in

1. ÜRETİM HATTI İHTİYAÇLARINA VE KOŞULLARINA UYGUN RULMAN SEÇİMİ

 

Her üretim hattının ihtiyaçları ve mevcut koşulları farklıdır. Rulmanların çalıştığı koşullar, sıcaklık, dayanıklılık, nem vb. tüm faktörleri dikkate alarak seçim yapmak üretim hattının verimliliğini arttırır.

Seçim yaparken ürünün dayanıklılığı, fiyat aralığı ve marka bilinirliği de önemlidir. Ürünün fiyatı karar vermede etkili bir faktördür ancak seçimde üretim hattının ihtiyaçlarının doğru belirlenmesi gerekmektedir. Fiyat ve kalite endeksinin verilmesi gerekmektedir.

 

2. GÜÇ AKTARIM ÜRÜNLERİNİN DOĞRU KULLANIMI

Yanlış kullanım ve yanlış bakım uygulamaları şanzıman ürünlerinin kullanım ömrünü doğrudan etkilemektedir. Arızaların yüzde 85'i yanlış kullanım ve yanlış bakım uygulamalarından kaynaklanıyor. Ürünlerin kullanım ömrü ve verimliliği, doğru kullanılması ve periyodik bakımlarının ihmal edilmemesi ile uzatılabilmektedir. Bu nedenle firmaların ilgili tüm teknik personelinin uygulamalı eğitim yoluyla konu hakkında bilgi alması bu aşamada oldukça önemlidir.

3. ORİJİNAL ÜRÜNÜN KULLANIMI

Sahte ve ikincil ürünler üretim hatlarında arızalara ve büyük kayıplara neden olmaktadır. Şanzıman ürünleri satın alırken ürünün orijinal olup olmamasına özellikle dikkat etmelisiniz.

 

SİLKAR ENDAŞ FARKINDALIĞINI ARTIRDI

Silkar Endaş, farklı fiyat kategorileri ve segmentlerdeki rulman çeşitleriyle üretim hatları için doğru ürünün belirlenmesine destek olmaktadır. Endaş, Akademi konseptiyle fabrikalara sunduğu eğitimlerle de rulman çalışma sürenizin artmasını sağlıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —