Tarih: 24.06.2023 13:22

CHP’ li Piyadeoğlu 'AKP Çaykur Emekçisine Verdiği Sözü Tutsun'

Facebook Twitter Linked-in

CHP Rize İl kadın Kolları başkanı Berrin Piyadeoğlu yaptığı açıklamada Çaykur çalışanlarına verilen kadro sözünün tutulmasını istedi. Piyadeoğlu parti olarak Çaykur emekçisinin yanında olduklarını kaydetti.

CHP İl kadın Kolu Başkanı Berrin Piyadeoğlu açıklamasında, “Tek suçları kendilerine verilen kadro sözünün tutulmasını istemek olan Çaykur mevsimlik işçileri haklarını aramak için gittikleri AKP il binasında arbede ve gözaltına alınma ile karşılaştılar.  Hak işe bağlı öz gıda iş Sendikası üyesi olan Çaykur mevsimlik işçileri; sendikanın AKP hükümeti ile anlaştığını ve haklarının yeterince savunulmadığını dile getirerek sendikadan istifa edeceklerini açıkladılar, ayrıca bu hususta sendikanın da görevini yerine getirmeyip kendilerini yalnız bıraktığına değindiler” dedi

Piyadeoğlu, “14 Mayıs Genel seçimlerinden önce Çaykur’da çalışan 9200 mevsimlik işçi kardeşimize kadro sözü veren ve bu sözü tutmayan siyasi iktidar partisi AKP’nin işçi kardeşlerimize verdikleri sözleri bir an önce tutmasını Cumhuriyet halk Partisi kadın kolları olarak takip ediyor olacağız. Yine kadın işçilerimizinde istihdama dahil edilmesi hususunda gerekli çalışmaların da ayrıca takipçisiyiz. Seçimi almak adına emekçi kardeşlerimizin evine götürecekleri ekmek için söz verip   sonrasında bu sözü tutmamak nasıl bir yönetimdir, evini tek başına geçindirmek zorunda olup başka bir geçim kaynağı olmayan işçi kardeşlerimizin haklarının gaspı anlamına gelen bu yaklaşımı esefle kınıyor süreç boyunca tüm emekçilerin yananında olacağımızım sözünü veriyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —