Tarih: 16.11.2022 14:51

Brokoli Hangi Mevsimin Sebzesidir? Brokoli Ne Zaman Yenir?

Facebook Twitter Linked-in

Brokoli, antioksidan bakımından oldukça zengin oldukça zengin sebzeler arasında yer alıyor. Özellikle et yemeklerin yanına yakışan brokoli çiğ ve pişmiş şekilde tüketilir. Lezzetli ve doyurucu güçlü bir besin olan brokoli Lahana familyasına ait bir bitki türüdür. Yemeklerin yanında sebze işlevi gören brokoli kış aylarında en çok tercih edilen besinlerden birisidir. Küçük bir ağaca benzeyen brokoli sebzesiniz hafif buharlanarak hazırlanması en pratik ve ideal tüketme yöntemi olarak bilinir. Sağlıklı bir sebze olduğu için internette hangi mevsimde yetiştiğine dair araştırmalar yapılmaktadır. İşte brokoli yetiştirme ile ilgili cevaplar:

BROKOLİ HANGİ BÖLGEDE YETİŞİR?

Ülkemizde en çok tüketilen sebzelerden biri olan brokoli anavatanı Akdeniz Bölgesi olarak biliniyor. Yeşil renkli olgunlaşmamış çiçek taslakları oluşturan brokoli çeşitlerine 'calabrese' olarak isimlendirilir. 

BROKOLİ HANGİ MEVSİMDE YETİŞİR? 

Brokoli sebzesini 4 mevsim boyunca bulmak mümkün. Ancak uzmanlar kış mevsiminde tüketilmesinin daha doğru olduğunu belirtiyor. Vücut direncini arttıran ve insan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen brokoliyi; Ekim, Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında bolca tüketebilirsiniz. 

BROKOLİ NE ZAMAN TOPLANIR? 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —