Tarih: 01.01.2016 00:00

Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılında Samsun'da yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Satranç Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı da içine alan 19-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Organizasyon dolayısıyla açılışı yapılacak Samsun İlk Adım Satranç Salonu da ilk şampiyona heyecanına sahne olacak ve satranç sporunun hizmetine sunulacak.

Toplam 100 bin lira tutarında ödül dağıtılacak turnuvada şampiyon olan sporcu, 2023 Türkiye Şampiyonası'na doğrudan katılma hakkı kazanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen federasyon başkanı Gülkız Tulay, şu değerlendirmede bulundu:

"Hepimizi derinden sarsan depremler nedeniyle ara verdiğimiz turnuvalarımızı yeniden başlatıyoruz. Böyle zorlu dönemlerde yapacağımız en iyi şey, işimizi her zamankinden daha iyi yapmak. Cumhuriyet'imizin 100. yılında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'da Anadolu topraklarına ayak bastığı 19 Mayıs tarihini, Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk gençliğine armağan ettiği tarihleri kapsayan haftada Samsun'da olmak istedik. Ülkemizin dört bir yanından gelen pırıl pırıl sporcularımızla, gençlerimizle hem şampiyona hem de 19 Mayıs heyecanını yaşamak istedik. Bu şampiyona atamıza minnettarlığımızı göstermek, Türk satrancının, gençlerinin bu ülkenin istikbali olduğunu, onlarla aydınlık bir yolda çok daha güçlü yürüdüğümüzü göstermek açısından da anlamlı. Bu ülkenin evlatları, yükselen nesli her şeyin en iyisini hak ediyor. Hamle yapacak tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —