Tarih: 24.04.2023 14:35

Protez tırnak ile doğal ve bakımlı tırnaklara kavuşun

Facebook Twitter Linked-in

Son dönemde adını oldukça sık duyduğumuz protez tırnak, kadınlar arasındabir hayli popüler. Rengarenk ve sanatın yansıdığı tırnak modelleri, kırılmaz protezler sayesinde yapılabiliyor.

İnternet üzerinden elde edilen bilgilerin tutarsız olması kişilere protez tırnak konusunda derinlemesine bir araştırma yapma ihtiyacı hissettiriyor. Bu nedenle sitemizde bu ürünle ilgili tüm merak edilenleri en doğru şekilde okuyabilirsiniz. Eğer protez tırnak nedir, merak ediyorsanız gelin detaylara geçelim.

PROTEZ TIRNAK NEDİR?

Tırnaklarınızı hızlı uzatmak için çözümler arıyorsanız yapabileceğiniz tek bir şey var; protez tırnak kullanmak… Çünkü tırnaklarınızın uzamasını beklerseniz, bu bir hayli uzun sürebilir. Protez tırnak nedir diye sorarsanız, kırılan ve uzamayan tırnaklar için pratik bir çözüm diyebiliriz.

Protez tırnak doğal tırnaklarınızın yerine kullanabileceğiniz tırnak türüne verilen genel bir isimdir. Aynı zamanda takma tırnak da denir. Bütün ürünlerde olduğu gibi takma tırnak ürünlerinin de çeşitleri bulunur. Oldukça fazla çeşidi ve türü bulunduğundan insanlar hangisini seçeceği konusunda zaman zaman zorluklar yaşar.

Takma tırnak adından da anlaşılabileceği gibi doğal tırnaklarınızın üzerine takabileceğiniz bir eklenti olarak kullanılır. Yani dilediğiniz zaman doğal tırnaklarınıza tekrardan dönmeniz mümkündür. Fakat sürekli tak çıkar bir kullanım, tırnaklarınızın hızlı yıpranmasına sebep olur. Ayrıca takma tırnakların da ömrünü kısaltır.

PROTEZ TIRNAK KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLİR?

Protez tırnakkullanırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Onları kendi tırnağınız olarak düşünmeniz dikkat etmeniz gereken hususları anlamanız konusunda sizlere yardımcı olur. Mesela kendi tırnağınızın kırılmaması için ne yaparsanız? Muhtemelen onu darbe alabilecek alanlardan veya olaylardan uzak tutmaya çalışırsınız değil mi? İşte takma tırnağınızı korumanın en etkili ve basit yolu bu tarz olaylardan uzak tutmak olacaktır.

Hakiki bir tırnak gibi bakılması gereken protez tırnağın fiyatına ve ömrünün ne kadar sürdüğüne bakalım.

PROTEZ TIRNAK FİYATLARI NE KADAR?

Bu soruya net bir cevap vermek ne yazık ki doğru olmaz. Bu yazının hazırlandığı zamanda belirlenen fiyatlarla sizin yazıyı okuduğunuz dakikalardaki fiyat farklı olabilir. Bunun dışında bütün güzellik salonları birbirinden farklı fiyatlandırmalara sahip olabilir.

Fakat sizin için bir aralık vermemiz gerekirse fiyatların bir tırnak için genellikle 45 – 60 TL arasında değiştiğini söylemek mümkün. On parmağınız olduğuna göre buradan ortalama olarak bir bütçe ayırmalısınız.

19. yüzyılda bir grup kadının boş ceviz kabuklarını parmaklarının üzerine yerleştirmesiyle başlayan protez tırnak macerası günümüzde oldukça gelişmiş ve yarışmaları bulunan bir serüvene dönüşmüştür. Fiyatı da buna göre şekillenmiştir.

PROTEZ TIRNAK KIRILIR MI?

Protez tırnak çelik ya da metalden yapılmaz. Doğal tırnaklarınızın üzerine takabileceğiniz, sırıtmayan ve günlük kullanımda çok fazla rahatsız etmeyen bir ürün olması gerekir. Bundan dolayı normal bir tırnak gibi kırılabilen bir yapısı vardır.

Bu kırılmaların, çatlamaların veya bozulmaların yaşanmaması için kesinlikle kimyasallardan uzak tutmalısınız, darbe gelebilecek alanlarda bu tırnakları korumalısınız. Aksi durumda çok sevdiğiniz takma tırnaklarınıza veda etmek zorunda kalırsınız.

PROTEZ TIRNAK NE KADAR SÜRE KULLANILIR?

Takma tırnak yaptıracak olan kişilerin büyük bir çoğunluğu kullanım süresini merak ediyor. Protez tırnak modelleri ortalama 2 ya da 3 hafta kullanılır. Tabii ki bu süre bütün kullanıcılar için geçerli değildir. Takma tırnak kullanım süresi sizin tırnak uzama sürenize bağlıdır. Tırnağınız bir haftada normal bir uzunluğa ulaşıyorsa sizin kullanım süreniz bir haftadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —