Tarih: 22.08.2023 10:44

Abdullah Gül öldü mü? Son Dakika 2023

Facebook Twitter Linked-in

Abdullah Gül Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı olarak karşımıza çıkan önemli bir kişi. Gül'ün hakkında son günlerde farklı haberler ortaya çıkmaya başladı. Son olarak bir basın kuruluşunda yer alan haberde Abdullah Gül'ün sağlık durumunun kötüye gittiği söylenmişti. İşte Abdullah Gül öldü mü? Son Dakika 2023. Gibi soruların cevaplarına haberimiz içerisinde ulaşabilirsiniz.

Abdullah Gül öldü mü? Son Dakika 2023

Abdullah Gül, Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı olarak 2007-2014 yılları arasında görev yapmış bir siyasetçi ve ekonomisttir. Daha önce 2002-2003 yılları arasında başbakan, 2003-2007 yılları arasında da başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı olarak hizmet vermiştir.

Abdullah Gül, Kayseri’nin Bünyan ilçesinde 29 Ekim 1950’de dünyaya gelmiştir. Babası Ahmet Hamdi Gül, annesi Adviye Satoğlu’dur. Kayseri Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde eğitim görmüş ve 1974’te bitirmiştir. Doktora yapmak için iki yıl İngiltere’de kalmış ve 1983’te İstanbul Üniversitesi’nden doktorluk derecesi almıştır. Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün kurucularından biri olmuş ve aynı bölümde ekonomi dersleri anlatmıştır. 1989’da uluslararası ekonomi alanında doçentlik unvanı kazanmıştır.

Abdullah Gül, siyasete Refah Partisi’nde başlamış ve genç yaşta milletvekili olmuştur. 1996-1997 yıllarında kurulan Refah-Yol Hükümeti’nde devlet bakanı ve hükümet sözcüsü görevlerini üstlenmiştir. Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nin kapatılmasının ardından, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşunda yer almıştır. 2002 yılında AK Parti tek başına iktidar olunca, ilk başbakan Abdullah Gül olmuştur.

Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi yasağı kalkınca, başbakanlığı bırakmış ve başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı olarak görev yapmıştır. 2007 yılına kadar bu görevlerini sürdürmüştür. 

Abdullah Gül, 2007’de cumhurbaşkanı olmak için aday olmuştur. Fakat mecliste ilk iki turda yeterli oyu alamamış ve seçim süreci muhalefetin boykotu ve askerin muhtıra vermesi gibi krizlerle karşılaşmıştır. Bu nedenle erken genel seçim yapılmış ve AK Parti tekrar iktidara gelmiştir. Üçüncü turda Abdullah Gül, meclis tarafından cumhurbaşkanlığına seçilmiştir. Cumhurbaşkanlığı görevini 2014 yılına dek devam ettirmiştir.

Abdullah Gül, Hayrünnisa Gül ile 1980’de evlenmiştir. Üç çocuğu vardır: Ahmet Münir, Kübra ve Mehmet Emre. Abdullah Gül, İngilizce ve Arapça konuşabilmektedir.

Bazı yayın organlarında son günlerde Abdullah Gül'ün öldüğüne dair haberler çıkmıştı. Yaptığımız çalışmalar sonuncunda bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını öğrendik. Abdullah Gül sağlıklı şekilde yaşamını sürdürmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —