Tarih: 25.11.2022 15:18

She said no kampanyası nedir? 'She said no' (Hayır dedi) paylaşımları neden yapılıyor?

Facebook Twitter Linked-in

She said no kampanyası nedir?

She said no kampanyası kadına karşı şiddetin önüne geçilmesi için ve bu konda farkındalık oluşturulması için başlatılan bir kampanaydır. Her yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde dünya genelinde She said no kampanyası başlamıştır. “Cinsiyete Dayalı Şiddete Karşı 16 Günlük Aktivizm” kampanyası 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne kadar devam edecek.

"She said no" (Hayır dedi) paylaşımları neden yapılıyor?

"She said no" (Hayır dedi) paylalımlarına ilk başta kimse anlam verememişti ancak daha sonra işin aslı ortaya çıktı. "She said no" (Hayır dedi) kampanyası kadına şiddet sorununa dikkat çekmek için başlatılan bir kampanyadır. "She said no" (Hayır dedi) etiketi ile dünya genelinde yüz binlerce kişi sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak kadın şiddetine dur diyor.

"She said no" ne demek?

"She said no" İngilicedir ve Türkçe anlamı ise "Hayır dedi"dir. "She said no" kadına şiddete dikkat çeken bir kampanyanın etiketidir. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi #SheSaidNo kampanyası ile kadınlara yönelik yakın partner şiddetine dikkat çekiyor. 16 Günlük Aktivizm boyunca devam edecek olan kampanya, yakın partner şiddetinin belirtileri ve sonuçlarıyla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —