Tarih: 25.11.2022 15:19

Konya'da köpek öldürme olayı nedir? Konya'da köpekleri öldüren kim, tutuklandı mı?

Facebook Twitter Linked-in

Konya'da yaşanan bir olay izleyenlerin kanını dondurdu. Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir kişi elindeki kürekle köpeğe defalarca vururken görülüyor. Aldığı darbelerden sonra hareketsiz şekilde yerde kalan köpeğin de öldüğü tahmin ediliyor. Büyük bir tepkiyle sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine yetkililer harekete geçti.

Konya'da köpek öldürme olayı nedir?

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir görevli elindeki kürekle bir köpeğe defalarca vuruyor ve köpek hareketsiz şekilde yere yığılıyor. Köpeğin telef olduğu tahmin edilriken görüntüler de büyük infiale neden oldu. Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından soruşturma başlatıldığı da açıklandı.

Konya'da köpekleri öldüren kim, tutuklandı mı?

Görüntülerle ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi, ''Görüntülerle ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü hakkında disiplin soruşturmasına başlanması, bu süreçte, ilgili şube müdürü hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmasına karar verilip, olaya karışan işçilerin iş akdinin feshedilmesi ve sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur'' açıklamasında bulundu.

2 kişi gözaltına alındı

Başlatılan soruşturma kapsamında olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —