Tarih: 23.10.2023 11:30

Dilan Polat ve Engin Polat Uruguay'a mı kaçıyor?

Facebook Twitter Linked-in

Haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddiaları bulunan Dilan Polat ve Engin Polat’ın yurt dışına kaçmaya hazırlandığı iddia edilmişti. Ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay, Polat çiftinin kaçmak için hazırlık yaptığını ve deniz yolu ile Yunanistan’a ve oradan Uruguay'a kaçmak için gerekli işlemleri illegal yollardan yaptığını iddia etti. Kendi internet sitesinde bir yazı kaleme alan Akay, “Urfalı bir dostumdan öğrendiğim bilgiye göre, Dilan Polat ve Engin Polat, deniz yolu ile Yunanistan’a ve oradan Uruguay'a kaçmak için gerekli işlemleri illegal yollardan yaptı ve her an kaçabilirler.” ifadelerini kullandı.

Dilan Polat ile eşi Engin Polat ile ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yapmıştı:

Açıklamada şöyle denilmişti:

“Cumhuriyet Başsavcılığımıza Engin Polat, Dilan Polat ve diğer şüpheliler hakkında ihbarda bulunulması üzerine şüpheliler hakkında 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, 7258 sayılı Kanun'a muhalefet suçlarından soruşturma işlemlerine başlanılmıştır.

Yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağına ilişkin adli kontrol tedbiri uygulandığı, ayrıca CMK 128. madde kapsamında şüphelilerin tüm malvarlıklarına el konularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verilmiştir.

Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gereken işlemler titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Urfalı bir dostumdan öğrendiğim bilgiye göre, Dilan Polat ve Engin Polat, deniz yolu ile Yunanistan’a ve oradan Uruguay'a kaçmak için gerekli işlemleri illegal yollardan yaptı ve her an kaçabilirler.

HABER: ONUR AKAY




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —