OlayRize Genel Akom uyardı: İstanbul yağışlı havanın etkisine girecek

Akom uyardı: İstanbul yağışlı havanın etkisine girecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), kentin Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirdi. Ayrıca beklenen kuvvetli sağanak nedeniye yaşanacak olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiği vurgulandı.

Haberleri
Okunma Süresi: 1 dk

İstanbul'da önümüzdeki haftanın ortasına kadar yağış etkili olacak...

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul'da yağışların yarın sabah erken saatlerden itibaren Silivri ve Çatalca gibi batı bölgelerinden başlayarak öğle saatlerine kadar il genelinde yer yer kuvvetli şekilde etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ORTASINDA YAĞIŞ ÖNGÖRÜLÜYOR"

Yağışların 28 Mayıs Çarşamba gününe kadar aralıklarla sağanak ve gök gürültülü geçişler şeklinde yaşanacağının tahmin edildiği belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:

Önümüzdeki hafta ortasına kadar bölgemizde etkili olması beklenen sistem nedeni ile aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı, sıcaklıkların ise 17-22 derece aralığında, mevsim normalleri altında seyredeceği öngörülüyor.

"YAĞIŞLAR, AFRİKA KÖKENLİ TOZLARIN TAŞINIMI NEDENİYLE ÇAMURLU OLABİLİR"

TEDBİR ALINMASI GEREKTİĞİ UYARISI YAPILDI

Açıklamada, beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *