• BIST 100

    7913,76%-0,82
  • DOLAR

    28,99% 0,00
  • EURO

    31,23% 0,00
  • GRAM ALTIN

    1866,62% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3070,39% 0,00

Ali İsmail Korkmaz davasında polise 'basit yaralamadan' ceza!

2013 yılındaki Gezi olayları sırasında Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'de öldürülmesiyle ilgili görülen davada yargılanan polis memuru Hüseyin Engin'e 'kasten basit yaralama' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

GÜNCEL 17.01.2023 12:41:00 0
Ali İsmail Korkmaz davasında polise

Eskişehir’de 2 Haziran 2013'te Gezi Parkı eylemleri sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, dövüldükten 38 gün sonra 10 Temmuz'da hayatını kaybetti. Dava, güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alındı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 21 Ocak 2015'te görülen karar duruşmasında sanık polis memurları Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut’a 10 yıl hapis cezası, fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever’e 6’şar yıl 8’er ay hapis cezası verildi. Bu kararlar Yargıtay tarafından onandı. Polis memuru Hüseyin Engin ise beraat etti.

Engin'in cezasını Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi bozdu. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 Nisan 2017'de yeniden yargılanan Engin, 'kasten basit yaralamadan' 7 ay 15 gün hapis cezası alarak, hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi Hüseyin Engin'e verilen karara itiraz ederek, dosyayı AYM’ye taşıdı. AYM, geçen yıl ağustos ayında Ali İsmail Kormaz’ın ailesinin ‘Eziyet yasağı ihlal edildi’ başvurusunu kabul edip polis Hüseyin Engin’in yeniden yargılanmasına karar verdi. Bunun üzerine dosya yeniden Kayseri'ye gönderildi.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yeniden yargılaması yapılan polis memuru Hüseyin Engin duruşmaya katılmazken, Ali İsmail Korkmaz'ın şikayetçi annesi Emel, babası Şehap, ağabeyi Gürkan Korkmaz ile şikayetçi avukatları salonda hazır bulundu. Dava nedeniyle adliye çevresinde ve bina içerisinde çok sayıda polis ekibi geniş güvenlik önlemi aldı. Şikayetçi olduğunu söyleyen Emel Korkmaz, "Oğlum 19 yaşında savunmasız bir şekilde katledildi. Gereken cezanın verilmesini istiyorum. Ben yıllardır adaletin sağlanamamasından dolayı canı yanan bir anneyim. Yıllardır adaleti bekliyorum" dedi.

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz ise "Benim kardeşim, babası yaşında 8 kişi tarafından katledildi. Katledilen bir çocuğun katillerine verilen ceza adalete olan duygumuzu yaralamıştır. Bugün o yetki sizin elinizde" ifadelerini kullandı.

Şikayetçi olduğunu söyleyen baba Şehap Korkmaz da "Oğlumla gurur duyuyordum. Olay yerinden kaçmaya çalışırken, 8 kişi tarafından saldırıya uğramıştır. Şikayetçiyim. Suçluların cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Duruşma savcısı davaya ilişkin mütalaasının hazır olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması ve eski karar gibi sanık Hüseyin Engin'in maktul Ali İsmail Korkmaz'a yönelik eyleminin 'Nitelikli kasten yaralama' suçunu oluşturduğu gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatlarından Ayhan Erdoğan ise suçun insanlığa karşı işlendiğini, bu yüzden sanığın 'Eziyet' suçundan cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık polis memuru Hüseyin Engin'i, 'Kasten basit yaralama' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırarak, cezayı bu kez ertelemedi.

KARAR SONRASI BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Mahkeme kararı sonrası Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel, babası Şehap ve ağabeyi Gürkan Korkmaz ile aile avukatları adına Ayhan Erdoğan basın açıklaması yaptı. Ailenin avukatlarından Ayhan Erdoğan, "Bu dava 'biz bitti demeden bitmez' dedik. Çünkü verilen cezalar sanıkların hukuken cezalandırılması gereken oranları içermiyor. Örneğin, Anayasa Mahkemesi Hüseyin Ergin yönünden 'eziyet' suçundan ihlal edildiği gerekçesiyle yeniden yargılandı. Ancak, mahkeme eziyet suçuna ilişkin Anayasa Mahkemesi tespitine dayanan iddialarımızı uygulamak yerine eski cezayı uyguladı. Ancak farklı şekilde uygulamak zorunda kaldı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını uyguladı. Bunun anlamı şu, bu ceza nedeniyle memuriyetinde bir soruşturma geçirecek, emekliliği dahil olmak üzere memuriyeti bundan sonraki süreçte elinden alınabilir. Bugünkü kararı da eziyet suçu yönünden yine takip edeceğiz. Hiçbir fail cezasız kalmayacak. Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek" ifadelerini kullandı.

Baba Şehap Korkmaz ise "Adaletin gerçekten işlemesini istiyorum. İnşallah bu suçlular gerçek cezasını alır. Adaletin işlemesini istiyorum. Suç işleyen, adam öldüren, elini kolunu sallayarak sokakta geziyor. Adalet arayışımız sürüyor" dedi.

Anne Emel Korkmaz da "Benim oğlum toprakta, katilleri dışarıda geziyor. O katiller hak ettiği cezayı alana kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

'ADALET ARAYIŞIMIZ SÜRECEK'

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz ise "Ali İsmail, henüz 19 yaşındaydı. O öldürüldüğünde 15 yaşında olan gençler bugün mahkeme salonunda avukatı olarak adaleti haykırdılar. 10 yıldır Ali İsmail, toprağın altında ama Ali İsmail düştüğü yerde çoğalarak mücadeleyi artıyor. Başka bedenlerde binlerce Ali İsmail olarak ismi yaşatılıyor. Nefesimiz yettiği sürece adalet arayışımız sürecek. Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek" dedi. 


Kirli Sepeti 11. Bölüm İzle Full Fox tv Kirli Sepeti on birinci bölüm tek parça izle

Altın Kafes 2. Bölüm İzle Full Atv Altın Kafes ikinci bölüm tek parça izle

Emanet 645. Bölüm İzle! Emanet yeni bölüm full izle! Emanet son bölüm tek parça izle

Sakarya'da yarışlar nefes kesti

Büyükşehirin ulaşım seferberliği sürüyor

Bakan Özhaseki'den 'yerinde dönüşüm' paylaşımı

Numan Kurtulmuş'tan 10 Aralık mesajı

Büyükşehirde tamamlanan cemevinin açılışı yapıldı

ABD'ye artan göç piyasaları olumsuz etkiliyor

Binlerce ton pancar tarlada kaldı!

İzmir EXPO 2026’ya hazırlanıyor

Malatya'da öğrenciler satrançta akıl teri döktü

Hasankeyf’te 'başarıda arkadaş seçimi' konferansı

İzmir'in sanat kalbi 15 yaşında

Mersinliler maratona hazır

Yolcu otobüsü gelin arabası oldu

Gençler için gönüllülük söyleşisi

Kimlik avı saldırılarında tehlike büyüyor

DESKİ’den bir doğal arıtma da Kale-Karaköy’e

Araç kiralayanların tercihi benzinli!

Büyükşehir’in en renkli festivali 3. kez düzenlenecek

Gemlik’te tiyatro gösterilerine yoğun ilgi

Yepyeni Gülben seyirci karşısında

Yüz felcinde erken teşhis tedavi şansını artırıyor

Mansur Yavaş engelli vatandaşlarla buluştu

Antalya Piyano Festivali’ne muhteşem açılış

Hasta ve yaşlı bakım kursuna yoğun ilgi

“Uluslararası İtfaiye Eğitim Programı Tatbikatı” gerçekleştirildi

Ödüllerin projesi 1915 Çanakkale Köprüsü

3 bin 500'ten fazla projeye finansal destek

Yükleniyor

Bakan Özhaseki'den 'yerinde dönüşüm' paylaşımı

Numan Kurtulmuş'tan 10 Aralık mesajı

Binlerce ton pancar tarlada kaldı!

Hasankeyf’te 'başarıda arkadaş seçimi' konferansı

Gemlik’te tiyatro gösterilerine yoğun ilgi

Yüz felcinde erken teşhis tedavi şansını artırıyor

Hasta ve yaşlı bakım kursuna yoğun ilgi

Doğum şeklinin ek fayda veya riski bulunmuyor

Dualarımız Filistin için

1915 Çanakkale Köprüsü'ne 'Yılın Projesi' ödülü

SOL Parti MYK Üyesi Alper Taş: Sadece makamı değil kentleri de kazanmalı

İsrail'le ticaret, Filistin'e ihanet!

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YALÇIN: "KOCAELİ MİLLETVEKİLİ SAFFET SANCAKLI’NIN MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’NDEN İSTİFASI İSTENMİŞTİR"

VELİ AĞBABA: “YİĞİTSEN, İSRAİL İLE OLAN İLİŞKİNİ KESSENE; İSRAİL’E GİDEN GEMİLERİN ÖNÜNÜ KESSENE, MALATYA’DA KURDUĞUN İSRAİL’İ KORUMAYA YÖNELİK FÜZE KALKANINI KAPATSANA”

OĞUZ KAAN SALICI’DAN VAN GÖLÜ HAVZASI PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI İÇİN KANUN TEKLİFİ

Ali Babacan'ın annesi Güneri Babacan hayatını kaybetti

Fındıklı’ da Adayımız Çervatoğlu’ dur

Meral Akşener: Şimdiki aklım olsa 6’lı masaya dönmezdim

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan Bakan Yerlikaya'ya 'Şeyh Sait Bulvarı' sorusu: Ne gibi bir fayda düşünüldü?

AKP-MHP arasında belediye pazarlığı

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu'ndan Zonguldak'taki heyelanlara ilişkin açıklama

Tekelioğlu, son belgesiyle çalıştayda

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUSLU ÜRETİCİLERE YEM DESTEĞİ

Pompalı tüfekli saldırıda 3 kişi yaralandı

Erzurum'da Narkogüç operasyonu

Van'da 24 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı, 6 kişi tutuklandı

Tatvan'da öğrenciler "100. Yıl" ve "Ay Yıldız" koreografisi oluşturdu

BİTLİS MİLLET BAHÇESİ ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILACAK

“MUHTARLARIMIZIN BAŞINI HİÇ BİR ZAMAN ÖNE EĞDİRMEDİK”

SİNOP’TA YAŞAYAN ENGELLİ VATANDAŞ: "GEÇİMİM ZOR, DESTEK İSTİYORUM"

Araç kiralayanların tercihi benzinli!

3 bin 500'ten fazla projeye finansal destek

FIAT Professional’dan elektrikli model atağı

Egeli balıkçılar ihracatta 1 milyar doları aştı

Çiftçilerin yem sevinci

Denizli'de zeytin seferberliği

Eskişehir Büyükşehir'den Sütlüceli kadınlara destek

Reuters anketi; 2024'te 1 dolar kaç TL olacak?

Nadir Alpaslan'dan turizm geliri vurgusu

ING Hubs Türkiye’ye Keşanlı Emre Danacı liderlik edecek

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 15 13 1 1 29 40
2.Galatasaray 15 13 1 1 22 40
3.Kayserispor 15 8 2 5 7 29
4.Trabzonspor 15 8 5 2 8 26
5.Beşiktaş 15 8 5 2 3 26
6.Adana Demirspor 15 6 4 5 8 23
7.Antalyaspor 15 6 4 5 5 23
8.Kasımpaşa 15 6 6 3 -4 21
9.Rizespor 14 6 5 3 -5 21
10.Hatayspor 15 4 5 6 2 18
11.Fatih Karagümrük 15 4 6 5 4 17
12.Ankaragücü 14 4 5 5 0 17
13.İstanbul Başakşehir 15 4 8 3 -5 15
14.Sivasspor 14 3 5 6 -7 15
15.Gazişehir Gaziantep 15 5 10 0 -10 15
16.Konyaspor 14 3 6 5 -5 14
17.Samsunspor 15 4 9 2 -8 14
18.Alanyaspor 15 3 7 5 -11 14
19.Pendikspor 15 3 8 4 -17 13
20.İstanbulspor 15 2 11 2 -16 8