Beşiktaş, Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Nijeryalı sağ bek Bright Osayi-Samuel ile 3 yıl süreyle anlaşmaya vardı. Buna göre 27 yaşındaki futbolcu, siyah-beyazlı ekipten yıllık 1,9 milyon euro maaş alacak.
Osayi-Samuel’in Kariyer Yolculuğu
Fenerbahçe, Osayi-Samuel’i 2021 yılının ocak ayında QPR’dan kadrosuna katmıştı. Geçtiğimiz sezonda sarı-lacivertli formayla toplamda 36 resmi karşılaşmaya çıkan tecrübeli oyuncu, 2 asist yapmıştı.
Beşiktaş’ın Transfer Görüşmeleri ve Diğer İmzalar
Beşiktaş uzun süredir Osayi-Samuel ile temastaydı. Ayrıca sol bek pozisyonu için Benfica’dan bonservisi bulunan ve geçen sezonu Hoffenheim’da kiralık olarak geçiren David Jurasek ile de anlaşmaya vardı.
Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre, Osayi-Samuel’in yıllık 2,5 milyon euro talebi nedeniyle bir süre duran pazarlıklar, oyuncunun Beşiktaş’ın 1,9 milyon euro önerisini kabul etmesiyle yeniden ivme kazandı. 3 yıllık sözleşme yapılması kararlaştırıldı. Menajeri kısa süre önce İstanbul’a geldi ve oyuncunun yakın zamanda imza atması bekleniyor. Geçen sezon Fenerbahçe formasıyla 39 maçta görev alan Osayi-Samuel, yeni takımında da sağ bekte görev yapacak.