Aç kalan yaban domuzları Osmaniye’de şehre indi
Osmaniye’nin Fakıuşağı Mahallesi’nde sabah saatlerinde aç kalan bir domuz sürüsü şehir merkezine indi. Yiyecek arayan domuzların görüntüleri vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.
Yaklaşık 1 saat mahallede dolaştılar
İnsansız anları fırsat bilen sürü, yaklaşık bir saat boyunca bölgeyi terk etmedi. Gıda arayışı içerisinde oldukları anlaşılan yaban domuzları, zaman zaman birbirlerinden ayrılarak farklı noktalarda yiyecek aradı. Ancak istedikleri besini bulamayan domuzlar, kısa süre sonra bölgeden ayrılarak gözden kayboldu.
O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı
Yaban domuzlarının şehir merkezinde dolaştığı anlar, bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde domuzların tedirgin ancak kararlı bir şekilde yiyecek aradığı dikkat çekiyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, kısa sürede çok sayıda kişi tarafından izlendi.,
uyarıyor: Doğal yaşam bozuldukça şehirleşme artıyor
Uzmanlar, ormanlık alanların daralması, doğal su ve gıda kaynaklarının azalmasının yaban hayvanlarını yerleşim alanlarına yönelttiğini belirtiyor. Bu tür karşılaşmaların artabileceğine dikkat çeken uzmanlar, vatandaşların özellikle sabah ve gece saatlerinde daha dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıyor.