Cam Silme Bahanesiyle Trafikte Terör Estiriyorlar
Adana’da kırmızı ışıkta duran araçlara yönelen cam siliciler para alamayınca tehditkâr tavırlar sergiliyor
Adana'da şehir içi trafikte artan cam silici tehdidi, sürücüler için ciddi bir güvenlik sorunu haline geldi. Özellikle işlek caddelerde kırmızı ışıkta duran araçların ön camlarına bez dayayan şahıslar, karşılığında para talep ediyor. Ancak para verilmediği takdirde agresifleşen bazı şahıslar, sürücüleri hem fiziksel hem de psikolojik olarak tehdit ediyor.
Kırmızı ışıkta taciz: Para yoksa öfke var
D-400 Karayolu başta olmak üzere kentin yoğun trafik akışına sahip bölgelerinde, sürücüler cam silen şahısların baskısıyla karşı karşıya kalıyor. Olaylardan biri, geçtiğimiz günlerde saniye saniye kameraya yansıdı. İki cam silici, araçtan para alamayınca çalılıklarda kesici alet arayışına girdi. Bu anlar, havadan çekilen görüntülere yansıdı.
Sürücüler, bu tür şahısların özellikle kadınlara yönelik daha tehditkâr ve tacizkâr davrandığını ifade ediyor. Tek başına araç kullanan kadınlar ise ani yaklaşmalar nedeniyle tedirgin olduklarını belirtiyor. Bazı sürücüler ise para vermedikleri için hakaret ve küfürle karşılaştıklarını söylüyor.
Kadın sürücüler hedefte
Adana’da yaşayan Esra T., kırmızı ışıkta beklerken camına dayatılan bez yüzünden büyük panik yaşadığını belirterek, “Cam silmek istediler, izin vermedim. Sertçe cama vurup bağırdılar. Tek başınaydım, çok korktum. Bu insanlar artık tehdit unsuru haline geldi” diye konuştu.
Resmi önlem çağrısı
Vatandaşlar, cam silicilere yönelik denetimlerin artırılmasını ve bu tür kişilerin rehabilite edilerek trafikten uzak tutulmasını istiyor. Adana Emniyeti’nin zaman zaman denetim yaptığı ancak olayların sıklığının arttığı bildiriliyor.
Kent genelinde bu tür olayların giderek artması, toplumsal güvenlik açısından endişe yaratıyor. Cam silme bahanesiyle yapılan bu dayatmalar, yalnızca para dilenmekle kalmayıp, aynı zamanda kamu düzenine zarar veriyor.