Olay, akşam saatlerinde Bornova ilçesinde meydana geldi. Evka-4 yönüne gitmekte olan 566 numaralı ESHOT otobüsü, henüz belirlenemeyen bir nedenle aniden yanmaya başladı. Alevler kısa sürede otobüsün büyük bölümünü sararken, içeride bulunan yolcular panikle dışarı çıkmaya çalıştı. Şoförün “Panik yapmayın” uyarısına rağmen büyük bir kargaşa yaşandı.
Yolcular kendi imkanlarıyla tahliye oldu,
Yangın sırasında otobüste bulunan yolcular, herhangi bir yönlendirme ya da yardım beklemeden kendi çabalarıyla aracı terk etti. Otobüsten uzaklaşan yolcular çevredeki vatandaşlarla birlikte 112 Acil Çağrı Merkezi’ne durumu bildirdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.
Müdahale süresi eleştirildi
Alevlerin otobüsü tamamen sardığı sırada itfaiye ekiplerinin olay yerine geç geldiğini öne süren bazı vatandaşlar, gecikmeye sert tepki gösterdi. Görgü tanıkları, olayın büyüklüğüne rağmen yeterince hızlı bir müdahalenin gerçekleşmediğini savundu.
Can kaybı yaşanmadı
Yangın nedeniyle herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Ancak alevlere teslim olan otobüs, tamamen yanarak hurdaya döndü. Olayla ilgili olarak yangının çıkış nedenine ilişkin teknik inceleme başlatıldı.