Çaykara İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle yürütülen "2025 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Çaykara Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa İlçe Müftüsü Fatih Karakışla, şube müdürleri, din hizmetleri uzmanları, müftülük personeli ve din gönüllüsü hocalar katıldı.
Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladıktan sonra Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2025 yılı vekaletle kurban tanıtım videosu izlendi. Açılış konuşmasında konuşan Müftü Fatih Karakışla, “Bu yıl da Çaykara olarak büyük bir gayretle çalışacak, emanet aldığımız kurbanları dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Evine belki de hiç et girmeyen kardeşlerimizin duasına talibiz. Bizim projeksiyonumuz sadece dünya ile sınırlı değil, ahireti de kapsar. Allah rızası bizim önceliğimizdir. Gönüllere dokunamazsak, iletişim kuramayız. Birebir tebliğ sorumluluğumuz var. Hayırsever milletimizin iyilik eliyle 80 ülkede, 365 bölgede, 7 kıtaya iyilik ulaştırıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Toplantı, vekaletle kurban organizasyonunun önemi ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmadaki rolü hakkında farkındalık oluşturmayı hedefliyor.