Kahramanmaraş'ta yaz sıcaklıkları etkisini artırarak devam ediyor. 10 Temmuz 2025 Perşembe günü itibarıyla yapılan son değerlendirmelere göre, şehir genelinde gökyüzü az bulutlu ve açık olacak.
Meteoroloji kaynaklarına göre, önümüzdeki pazartesi gününe kadar il genelinde kayda değer bir yağış beklenmiyor.
Göksun ve Andırın hattında lokal yağış ihtimali
Hafta sonuna doğru yalnızca Göksun ile Andırın arasında yerel bulutlanmalar ve kısa süreli gökgürültülü yağışlar görülebilir. Bu yağışların dar bir alanda ve kısa süreli olması bekleniyor. Uzmanlar, bu tür hava geçişlerinin kısa vadeli tahminlerle daha netleşeceğini belirtiyor.
Güney ilçelerde termometreler 41-42 dereceyi görecek
Kent genelinde sıcaklıklar özellikle güney ilçelerde rekor seviyelere ulaşacak. İl merkeziyle birlikte Türkoğlu ve Pazarcık'ta hava sıcaklığının 40 ila 41 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor. Göksun, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Çağlayancerit'te ise sıcaklıkların 34 ila 37 derece arasında olması bekleniyor. Serinliğiyle bilinen Andırın’da ise sıcaklık 29 derece civarında kalacak.
Rüzgâr öğleden sonra sertleşebilir
Kahramanmaraş’ta rüzgar genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esecek. Ancak özellikle ilimizin batısı ve güneyi ile Sır Barajı havzasında, öğleden sonra saatlerinde rüzgarın daha sert esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde ise havanın genel olarak daha durgun olacağı öngörülüyor.
Uzmanlardan orman yangını uyarısı
Meteorolojik veriler doğrultusunda yetkililer, düşük nem, yüksek sıcaklık ve rüzgarın etkisiyle orman yangını riskinin arttığını vurguluyor. Vatandaşlardan dikkatli ve duyarlı olmaları isteniyor. Anız yakmanın kesinlikle yasak olduğu hatırlatılırken, boş arazilerdeki kuru otların da yangın tehlikesi oluşturduğuna dikkat çekildi. Sönmemiş sigara izmaritlerinin atılmaması ve cam şişelerin doğaya bırakılmaması yönünde uyarılar yapıldı. Cam parçalarının mercek etkisiyle yangına sebep olabileceği vurgulandı.