OlayRize Yerel Haberler Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Yeni Bölümler ve Programlar Açılıyor!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Yeni Bölümler ve Programlar Açılıyor!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) onay alarak yeni bölümler ve programlar ekledi. Yazılım, bilgi güvenliği, yapay zeka ve robotik alanlarında yapılan bu eklemeler, teknolojik gelişime katkıda bulunmayı hedefliyor.

Haberleri
Okunma Süresi: 1 dk

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen onayla, bünyesine yeni ve önemli bölümler ile programlar ekliyor. Bu gelişme, Üniversitenin ve Rize'nin eğitimdeki teknolojik atılımını hızlandıracak.


YÖK'ten Teknoloji Alanında Onay

YÖK Yürütme Kurulu'nun 27 Mayıs 2025 tarihli kararıyla RTEÜ'nün Fen Edebiyat Fakültesi altında üç yeni bölüm ve anabilim dalı açılmasına karar verildi:

  • Yazılım Geliştirme Bölümü / Yazılım Geliştirme Anabilim Dalı
  • Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü / Bilgi Güvenliği Teknolojisi Anabilim Dalı
  • Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi Bölümü / Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi Anabilim Dalı

Ayrıca, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde de iki yeni programın açılması onaylandı:

  • İnsansız Araç Teknikerliği
  • Robotik ve Yapay Zekâ

Bu yeni bölümler ve programlar, hızla gelişen teknoloji dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. RTEÜ yönetimi, bu yeni yapılanmanın Üniversiteye ve Rize iline hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *