Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararlarıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanlığı görevine Fatin Rüştü Karakaş getirildi. Aynı kararla Yusuf Öksüzömer de TMSF üyeliğine yeniden atandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzasıyla Resmi Gazete’de Yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla yayımlanan atama kararları, Türkiye’nin önemli kurumsal yapılarında yeni dönemin işaretlerini verdi. Kararname kapsamında TMSF Başkanlığı'na getirilen Fatin Rüştü Karakaş’ın kurumun yönetiminde yeni vizyon ve stratejilerle görev yapması bekleniyor.
TMSF Üyeliğine Yusuf Öksüzömer Yeniden Atandı
Kararda ayrıca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu üyeliğine Yusuf Öksüzömer’in yeniden atanması da yer aldı. Bu atama, kurumda süreklilik ve deneyimin ön planda tutulduğunun göstergesi olarak değerlendiriliyor.
TİKA Başkanlığında Değişiklik: Eren Göreve Başladı
Kararname kapsamında, daha önce TİKA Başkanlığı görevinde bulunan Serkan Kayalar görevden alındı. Boşalan bu koltuğa Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Eren atandı. Yeni başkanın, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın uluslararası alandaki faaliyetlerini güçlendirmesi bekleniyor.
Kültür ve Vakıf Kurullarında Yeni Atamalar
Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığına Esma Ersin getirilirken, Yunus Emre Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliklerine Prof. Dr. Ahmet Sacit Açıkgözoğlu, Prof. Dr. Derya Örs, Prof. Dr. Osman Mert, Ali Osman Kurt ve Prof. Dr. Emel Topçu asil üye olarak atandı. Yedek üyeliklere ise akademisyenler ve alanında uzman isimler yer aldı. Bu atamalar kültürel ve akademik çalışmaların yeni dönemde etkin şekilde sürdürülmesi açısından önem taşıyor.