OlayRize Yerel Haberler Bitlis’te “Normal Doğum Bilgi ve Beceri Artırma Eğitimi” Başarıyla Tamamlandı

Bitlis’te “Normal Doğum Bilgi ve Beceri Artırma Eğitimi” Başarıyla Tamamlandı

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü, doğum hizmetlerini geliştirmek için "Normal Doğum Bilgi ve Beceri Artırma Eğitimi" programını tamamladı. 69 ebeye yönelik üç hafta süren eğitim, teorik ve uygulamalı çalışmalarla zenginleştirildi, doğum ekiplerinin yetkinliğini artırmayı hedefledi.

Haberleri
Okunma Süresi: 1 dk

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü, doğum hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla önemli bir eğitim programına ev sahipliği yaptı. Sağlık Bakanlığı’nın E8: Ebelik Eğitimlerinin Güçlendirilmesi faaliyeti kapsamında, il genelindeki kamu ve özel hastanelerin doğum salonlarında görev yapan ebelere yönelik düzenlenen “Normal Doğum Bilgi ve Beceri Artırma Eğitimi” başarıyla tamamlandı.

7 Nisan – 5 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programına toplam 69 ebe katıldı. Üç hafta süren eğitim, her biri beş gün süren gruplar halinde planlandı. Eğitimlerin ilk üç günü teorik bilgilerle, son iki günü ise uygulamalı çalışmalarla desteklenerek katılımcıların bilgi ve pratik becerilerinin pekiştirilmesi sağlandı.

Program; doğum sürecinde karşılaşılabilecek kriz anlarına etkin müdahale, güncel mesleki bilgilerin kazandırılması ve doğumhanelerde görev yapan ekiplerin daha yetkin hale gelmesi açısından önemli katkılar sundu.

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü, eğitim sürecine katkı sunan tüm sağlık çalışanlarına ve programa özveriyle katılım sağlayan ebelere teşekkür ederek, meslek hayatlarında başarılar diledi. Bu tür eğitimlerin sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmaya yönelik önemli adımlar olduğu vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *